دکتر سید شمس الدین حسینی متولد 1346 در تنکابن (استان مازاندران) می باشد. ایشان مقطع تحصیلی ابتدایی را در روستای محل سکونتش کرف با کسب نمره ی ممتاز به پایان رسانید و سپس مدارس راهنمایی و دبیرستان را در شهرستان تنکابن پشت سر گذاشت. با پایان یافتن دوران دبیرستان و با شرکت در کنکور تخصصی اقتصاد وی با کسب رتبه ی 193 کشوری به دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی(ره) برای تحصیل در مقطع کارشناسی ورود پیدا کرد و پس از پایان دوران کارشناسی در سال 1368، با شرکت در کنکور کارشناسی ارشد و کسب رتبه 4 وارد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران شد و پس از آن نیز برای تحصیل در مقطع دکترای اقتصاد بخش‌عمومی و بین‌الملل وارد دانشگاه علوم و تحقیقات شد و در سال 1381 مدرک دکترای خود را از این دانشگاه اخذ نمود.
دکتر حسینی از نوجوانی به رشته ی ورزشی کشتی علاقه ی زیادی داشت و به صورت جدی و حرفه ای این ورزش را تا سطوح قهرمانی دنبال نمود، به گونه ای که در سال 1360 قهرمان نوجوانان و سپس در سال های 1365 تا 1368 قهرمان جوانان آموزشگاه ها و دانشگاه های کشور بود.
ایشان همچنین در کنار ورزش و تحصیل در همه ی ادوار دولت‌های پس از جنگ تحمیلی عهده دار سمت‌های اجرایی سطوح کلان ملی بودند. از سال 1374 تا 1377 به عضویت در هیأت رئیسه سازمان برنامه و بودجه درآمدند و مدیرکلی حوزه ریاست، بین‌الملل و روابط عمومی این سازمان را بر عهده داشتند. از سال 1377 در سمت مدیرکل روابط عمومی وزارت نیرو قرار گرفتند و تا سال 1381 در این سمت خدمت نموند و پس از آن نیز به مدت 6 سال سمت مدیرکل مطالعات اقتصادی وزارت بازرگانی را عهده دار بودند؛ در سال 1387 برای مدت 5 ماه ایشان عهده دار سمت معاون وزیر در وزارت رفاه بوده و با درک عمیقی که نسبت به مسایل اقتصادی کشور داشتند در همین سال از سوی رئیس جمهور وقت دکتر محمود احمدی نژاد به عنوان دبیر طرح تحول اقتصادی کشور منصوب و متعاقب آن برای تصدی جایگاه وزارت امور اقتصادی و دارایی به مجلس شورای اسلامی معرفی گردید و با کسب حداکثر رأی اعتماد که تا پیش از آن برای تصدی پست وزارت امور اقتصادی و دارایی سابقه نداشت، از سوی مجلس به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی پذیرفته شدند تا بتواند طی سالهای بعد نقش مهمی در پیشبرد برنامه های کلان اقتصادی کشور از قبیل هدفمند سازی یارانه ها، اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، سهام عدالت و پشتیبانی از طرح مسکن مهر را ایفا نمایند. ایشان در سال ۱۳۹۲ نشان ملی خدمت را از دستان رییس جمهور وقت دریافت نمودند.
همچنین در سوابق اجرایی ایشان می توان به سخنگویی اقتصادی و رییس کمیسیون اقتصادی دولت، عضو شورای حکام گروه بانک جهانی، بانک توسعه اسلامی، عضو و رییس شورای وزیران صندوق اوپک و وزرای دارایی اکو، رییس کمیسیونهای مشترک ایران با چین و هند و بوسنی و هرزه گوین نیز اشاره کرد.
دکتر حسینی از خرداد 1399 به عنوان نماینده حوزه تنکابن، رامسر و عباس آباد به مجلس شورای اسلامی راه یافتند و هم اکنون ایشان رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، رئیس فراكسیون توسعه پایدار و تامین مالی و عضو کمیسیون برنامه و بودجه هستند.
در خصوص سوابق علمی نیز دکتر حسینی عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی است و علاوه بر این دانشگاه، در سایر دانشگاه های برجسته تهران به تدریس و تربیت دانشجویان دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا نیز اشتغال دارند؛ ایشان همچنین رئیس گروه اقتصاد دفاع دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی و رئیس انجمن علمی اقتصاد دفاع می باشند و بیش از یکصد مقاله و کتاب را تالیف نموده اند.
 

تاریخچه فعالیت ها و اقدامات

قهرمان کشتی آموزشگاه‌های کشور در رده سنی جوانان

1360

1364

قبولی در دانشگاه علامه طباطبایی در رشته اقتصاد بازرگانی

قهرمان 4 دوره کشتی دانشجویان کشور

1365 الی 1368

1368

کارشناسی اقتصاد از دانشگاه علامه طباطبائی با گرایش اقتصاد بازرگانی

ورود به دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد

1368

1371

کارشناسی ارشد علوم اقتصادی از دانشگاه تهران

مدیرکل حوزه ریاست و بین الملل و روابط عمومی (عضو هیئت رئیسه) سازمان برنامه و بودجه کشور

1374-1377

1381

دکترای اقتصاد از واحد علوم و تحقیقات تهران دانشگاه آزاد اسلامی با گرایش اقتصاد بخش عمومی/ بین الملل

مدیرکل امور بین الملل و روابط عمومی وزارت نیرو

1377-1381

1381-1387

مدیر کل دفتر مطالعات اقتصادی وزارت بازرگانی

معاون وزیر رفاه و تأمین اجتماعی

1387

1387-1392

وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران

رئیس کارگروه اقتصادی ستاد هدفمندسازی یارانه ها

1389-1392

1389- ادامه دارد

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

نماینده مردم شریف شهرستان های تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی

1399-تاكنون