گزارش خبرگزاری نسیم آنلاین| واکنش وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم به اظهارات مسئولان دولت یازدهم در خصوص ۲ میلیارد دلار بلوکه شده توسط دولت آمریکا

دکتر سید شمس الدین حسینی: این پول بعد از اجرای برجام ضبط شده، این در حالی است که در سابق در تملک ملت ایران بوده و بعد از برجام به حساب آمریکایی ها رفته است

 

به گزارش نسیم آنلاین، سید شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد دولت دهم در واکنش به اظهارات مسئولان دولت یازدهم از جمله رئیس کل بانک مرکزی که ماجرای غارت 2 میلیارد دلاری اموال ایران توسط امریکا را به عملکرد دولت قبل نسبت داده اند اظهار داشت: مسئولان بانک مرکزی در خصوص پول های ملت ایران که توسط دادگاه آمریکا به غارت برده شده است نباید فرافکنی کنند و به مردم آدرس غلط دهند و مشکل را به دولت قبل ربط دهند.

وی ادامه داد: همه می دانند که طبق توافق برجام که توسط این دولت صورت گرفته است، قرار بوده که مشکل پول های بلوکه شده ایران حل شود و این موضوع و اتهام ها توسط آمریکا به سال 1983 برمی گردد که و حکم دادگاه نیز در همین دولت اجرایی شده است.

وزیر اقتصاد دولتهای نهم و دهم افزود: خب اکنون سوال اساسی اینجاست که مگر قرار نبود طبق برجام، تحریم ها برداشته شود و این منابع پولی آزاد شود؟! خب پس چه شد؟ آن چیزی که می بینیم، نه تنها منابع پولی آزاد نشده است بلکه توسط حکم دادگاه آمریکایی به تملک آمریکایی ها در آمده است!

حسینی خاطرنشان کرد: اکنون بهتر است آقایان به جای اینکه دعوا را به دولت قبل نسبت دهند به این مساله توجه کنند که این دو میلیاد دلار پول متعلق به ملت ایران بوده و امریکا طرف اصلی مذاکرات ما بوده است و همین الان هم دولت مردان ما در در حال مذاکره با آنها هستند؛ خب این پول در زمان رابطه همین دولت با آمریکا برداشته شده و این یک اتهام است که گفته شود این مشکلات به دولت قبل بر می گردد.

وی با بیان اینکه باید از حقوق ملت ایران در برابر زیاده خواهی های آمریکا دفاع کرد، گفت: مزدوران آمریکایی با یک اتهام واهی پول ملت ایران را برداشتند و دولتمردان ما به جای دفاع از حقوق ملت ایران، دنبال چه هستند؟ آمریکایی ها منافع ما را غارت می کنند و به جای اینکه مسئولان دولتی توجه اصلی را به این سمت ببرند که غارتگران امریکایی اموالمان را غارت کردند و در مقابل آن بایستند در حال فرافکنی هستند که واقعا این اقدام مناسبی نیست.

این مقام مسئول افزود: این پول بعد از اجرای برجام ضبط شده و از تملک ملت ایران خارج شده است، این در حالی است که در سابق در تملک ملت ایران بوده است و بعد از برجام به حساب آمریکایی ها رفته است و باید همه دست به دست هم بدهند و از منافع ملت دفاع کنند، چرا که امریکایی ها پول ایران را غارت کردند و اگر دولت فعلی بگوید که این مشکل به دلیل عملکرد دولت قبل بوده است چیزی از مسئولیتش کم نمی شود و باید از حقوق ایران دفاع کند.

حسینی با بیان اینکه اصل موضوع غارتگری اموال ایران توسط امریکا فراموش شده و نباید در داخل کشور به نگاه سیاسی به آن نگریست، گفت: پس از برجام و در زمانی که وزرای خارجی ایران و امریکا به گفتگو با هم نشستند به یک حکم قاضی فدرال پول ملت ایران که قرار بوده آزاد شود به جیب افراد دیگر رفته است و واجب است که الان دستگاه دیپلماسی از حقوق ملت ایران دفاع کند.

حسینی با اشاره به اینکه بانک مرکزی و وزارت خارجه به جای اینکه دنبال مقصر بگردند، باید به اصل ماجرا و بازپس گیری حقوق ملت ایران بپردازند، تاکید کرد: دولت مردان از این فرصت هایی که به قول خودشان برای مذاکره مهیا شده است استفاده کنند و جلوی تاراج رفتن منافع ملت ایران را بگیرند چرا که با انداختن تقصیر به گردن دولت قبل، چیزی درست نمی شود و دولت قبل هم می تواند ادعا کند که اصل ماجرا به دولتهای قبل از آن بر می گردد.

به گزارش نسیم آنلاین، وی در پاسخ به این اظهار نظر رئیس کل بانک مرکزی که گفته است اگر اموال از اساس انجا وجود نداشت امکان غارتگری هم نبود گفت: تجربه و تاریخ نشان داده است که آمریکایی ها متجاوزگر هستند و برای این کار حد و مرزی نمی شناسند؛ مثلا حمله موشکی به هواپیمای مسافربری ایران را بر اساس قواعد بین المللی انجام دادند؟! انها آنقدر بی منطق هستند که اگر از این روش هم نمی توانستند استفاده کنند، روش هایی دیگری می جستند که اموال ایران را به غارت ببرند.

وزیر اقتصاد دولت سابق با بیان اینکه امریکایی ها نسبت به همان میزان تعهداتی هم که در برجام بستند، وفادار نیستند افزود: تفاهمی که با دولت فعلی با دولت آمریکا مبنی بر آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران بسته است، محقق نشده است و این تازه شروع غارتگری توسط آمریکاست.

این مقام مسئول در خصوص سیاست های سرمایه گذاری ایران در خارج از کشور افزود: تصمیمات، تصمیاتی است که توسط متخصصین بانک مرکزی بوده و اینکه منابع کشور کجا سرمایه گذاری شود توسط مدیران بانک مرکزی صورت گرفته است که در یک دوره ای برای مقابله با تحریم ها،بخش عمده منابع ارزی کشور را از دلار به یورو تبدیل کردند که باعث افزایش ارزش دلار شد و در یک مقطع دیگر کشور که یورور را می خواستند تحریم کنند، همین متخصصان بانک مرکزی یورور را تبدیل به طلا کردند که دیدیم ارزش طلا چند برابر شد.

وی در ادامه صحبت های خود خطاب به مسئولان دولت یازدهم گفت: دولت باید صراحتا اعلام کند که ایا این اقدام امریکا را تایید می کند یا خیر؟ آیا این اتهاماتی که به ملت ایران در حمایت از تروریسم زدند را تایید می کند یا خیر؟ اگر تایید نمی کند، به جای فرافکنی و حرف های بیهوده، از حقوق ملت ایران دفاع کرده و از امریکا بخواهند که به تعهدات خود عمل کند.

حسینی در ادامه با اشاره به ریشه این اقدامات آمریکا در خصوص غارت اموال ایران گفت: این اقدام امریکا در وسط مذاکره ظریف و جان کری نشان دهنده انگیزه انتخاباتی طرف مقابل است و طبیعی است که دموکرات ها برای غلبه بر رقیب دیرینه خود می خواهند نشان دهند که با مذاکراتی که با ایران انجام دادند، نه تنها اموال ایران را به غارت برده اند بلکه توان هسته ای را هم از ما گرفته اند و با همه این ها در حال شام خوردن با دیپلمات های ایرانی هستند؛ یعنی هم هسته ای را گرفتند؛ هم پولمان را و هم با ما شام خوردند!

وی خاطر نشان کرد: استراتژی دولت اوباما از نظر خودشان یک استرتژی موفق در قبال ایران بوده است و قصد دارند که با پول های ایران، رای جمع کنند و مهمترین هدفشان، انگیزه انتخاباتی است و دستگاه دیپلماسی ما در قبال آنها سیاست انفعالی داشته است.


چاپ   ایمیل